Zenica 24sata – Za dobar početak dana! | Homepage
FOTO: U ŽEPČU PRVA NOVOIZGRAĐENA MUZIČKA ŠKOLA U BIH NAKON 1990.

FOTO: U ŽEPČU PRVA NOVOIZGRAĐENA MUZIČKA ŠKOLA U BIH NAKON 1990.

0 Komentara 🕔29.aug 2012

ŽEPČE – Od ove školske 2012/13 godine polaznici svih generacija Onovne i Srednje “Glazbene škole Katarina Kotromanić Kosača” mogu biti i više nego zadovoljni. Razlog za zadovoljstvo je novoizgrađeni objekat namjenjen isključivo Muzičkoj školi.

Zvaničan naziv škole je “Glazbena škola Katarina Kotromanić Kosača”. Osnovana je prije tačno 15 godina. Do unazad godinu dana Glazbena škola imala je samo Osnovno muzičko obrazovanje, a sa školskom 2011/2012.godinom proširila je svoju djelatnost, pa je registrirana tako da su u jednom pravnom subjektu i Osnovna i Srednja muzička škola.

Direktor škole Mirko Matijević jedan je od najzaslužnijih ljudi za izgradnju nove Muzičke škole. Direktor Matijević ističe da je ove godine 1.generacija Srednje glazbene škole uspješno završila prvu školsku godinu. U prvoj godini imali smo jedno odjeljenje sa tri odsjeka (gitara, violina i solo pjevanje), a predstojeće školske godine planiramo uvesti i novi odsjek – odsjek flaute.

Škola broji oko 500 učenika koje pokriva 9 područnih odjela (Novi Šeher, Ozimica, Lug-Brankovći, Globarica, Begov Han, Željezno Polje, Zavidovići, Kraljeva Sutjeska, Usora) i ima dovoljan broj stručnog kadra. Posebno čime se Škola može pohvaliti jesu odlični rezultati na svim takmičenjima, a pretežno su to specijalne i prve nagrade.

Na završnom koncertu u julu, direktor Mirko Matijević Zahvalio se Općini Žepče na pomoći i saradnji kao i žepačkoj župi i njenim svećenicima u čijim je prostorijama škola radila cijelo vrijeme od svog osnivanja. Tom prilikom Direktor Matijević je rekao kako financijska pomoć Kantona i dalje izostaje. „U 16 godina postojanja nismo dobili ni pfeninga“, istakao je.

Novu školsku 2012/2013 godinu Glazbena škola u Žepču će započeti u novoizgrađenim prostorijama.

[doptg id="14"]

Povezano

Vedro i SRK Bosna – Preko vode do slobode – Nezaboravan vikend u avgustu

Vedro i SRK Bosna – Preko vode do slobode – Nezaboravan vikend u avgustu

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice nakon mjesečne pauze

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, srdačne i iskrene čestitke povodom nastupajućih bajramskih praznika želi Portal Zenica24sata! BAJRAM ŠERIF

Košarkaška utakmica BiH-Švedska u Areni Zenica

Košarkaška utakmica BiH-Švedska u Areni Zenica

U Nedjelju 27. 07. 2014. godine bit će održana prijateljska utakmica između reprezentacija Bosne i

Bajramska čestitka predsjedavajućeg Skupštine ZDK

Bajramska čestitka predsjedavajućeg Skupštine ZDK

Svim građanima Zeničko-dobojskog kantona islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama. Želim da i

Iz ureda policijskog komesara poručuju…

Iz ureda policijskog komesara poručuju…

U cilju obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti građana za vrijeme nastupajućeg vjerskog praznika Bajrama, na

O Autoru

Redakcija

Redakcija

Vijesti „Za dobar početak dana“ cilj su Portala Zenica 24sata. Zasićeni vijestima sa crnom tematikom, osnivači Portala Zenica 24sata odlučili su zeničkom, ali i čitateljstvu iz cijele Bosne i Hercegovine i svijeta, ponuditi nešto novo, nešto "Za dobar početak dana".

Pogledaj ostale vijesti 🌎Pogledaj Web stranicu Pošalji E-Mail

Nema Komentara

Nema komentara!

Još niko nije ostavio komentar na ovaj članak!

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner
Banner