Sindikat zeničkog Doma penzionera zadovoljan je jučerašnjom odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koja je razriješila dosadašnji sastav Upravnog odbora ove javne ustanove i imenovala novi, na čelu sa Zahidom Hrustićem.

– Prezadovoljni smo i ovo je veliki korak ka ostvarenju naših zahtjeva. Prije svega, od novog Upravnog odbora očekujemo da smijeni aktuelnog direktora i počne sa aktivnostima koje prethode prijemu penzionera, – izjavio je Safet Mujkić, predsjednik Sindikata Doma penzionera. On je kazao da su se predstavnici Sindikata već susreli sa resornim kantonalnim ministrom, Mirkom Trifunovićem, koji je izrazio nadu da su imenovanjem novog Upravnog odbora stvorene realne pretpostavke da se zeničkom Domu penzionera uskoro vrati njegova primarna funkcija.

Mujkić je dodao da je 19 uposlenika Javne ustanove Dom penzionera u Zenici, spremno i na kompromisna rješenja u vezi sa 20 dugujućih plata, kao i sa presudom po kolektivnoj tužbi uposlenika, koja bez uračunatih kamata iznosi 176 hiljada maraka.

Izvor: RTVZE